Just nu är det många föräldrar och barn som funderar på vilken dansstil de ska välja inför vårens kurser. Det kan verka förvirrande för en förälder att välja mellan hiphop, break, contemporary, disco eller kanske cheerdance.
– Det är helt okomplicerat och alla brukar hitta sin stil, det viktiga är att ha kul och röra sig till musik, många provar dessutom olika genrer och stilar, säger Freddie Nyholm på Edge Dance Studios.

Dans är en aktivitet där rörelse och glädje står i fokus. Att hitta sin personliga stil och sitt eget sätt att kombinera rörelse och musik är det viktiga för alla åldrar.

Hos Edge Dance Studios får de yngre barnen prova att dansa till många olika musikstilar under terminen, just för att utforska vilken väg de vill fortsätta när de blir lite äldre.

Dansläger jan 2016 (2)Det viktigaste är att alla får testa olika stilar för att först och främst komma överens med sin kropp och hitta sitt rörelsemönster, att hitta glädjen i att röra sig till musik, säger Freddie Nyholm, vd för Edge Dance Studios. En del barn känner tidigt att det är till exempel disco som är deras favoritdans, medan andra barn älskar bredden och fortsätter med kurser i flera olika dansstilar.

 

Koreografin anpassas till varje grupp oavsett vilken dansinriktning det handlar om. Man dansar tillsammans med nya kompisar och hittar glädjen i att dansa.
För den som funderar på att anmäla sitt barn till en danskurs är det alltså inte musiksmak eller klädstil som är avgörande utan hur mycket man gillar att röra sig till musik. Den som gör det kommer att hitta rätt dansstil helt naturligt och utan krångel.

– Och står man och väljer mellan olika kurser eller stilar så är man varmt välkommen att komma och provdansa så många olika kurser man orkar helt gratis den första kursveckan, avslutar Freddie Nyholm.