Läget med Corona i Sverige och världen skapar ju en del utmaningar att lösa i vardagen. Som vi har berättat om tidigare så håller vi en tät kontakt med både myndigheterna och vår branschorganisation SDO, Sveriges Dansorganisation. De flesta dansskolor i Sverige har efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten fortsatt sin danskursverksamhet för att bland annat forsätta främja folkhälsan genom fysisk aktivitet.
Edge öppnar efter påsk – med vissa förändringar

Vårshowen har ställts in på UKK. På Edge har vi en öppningsbar blockvägg mellan två danssalar som gör att vi kan öppna upp till en stor sal. Uppsala Kommun har ställt in bland annat valborgsfirandet. Myndigheterna avråder från resor under ledigheter.

Alla dessa faktorer gör att vi har beslutat att justera schemaläggningen för resten av vårterminen. På så sätt kan vi inte bara anamma Folkhälsomyndighetens rekommendationer, utan också själva vara med och möjliggöra att fler personer får dansa under en lägre period samtidigt som det är färre personer – och med större fysiskt utrymme mellan varje person – på plats i danssalarna.

Från och med tisdag 14 april så öppnar Edge efter påsklovet, men med skillnaden att de flesta danskurser hålls varannan vecka. Till detta vill vi också påminna om att tvätta händerna ofta och noggrant, stanna hemma om du har minsta förkylningssymtom, hosta/nys i armvecket, håll avstånd till andra och undvik att röra dig själv i ansiktet.
Vilken dansklass går vilken vecka?
Klicka på den här länken för att se vilka veckor som just din klass kommer att gå. Observera att vi inte tar uppehåll för t.ex. valborg och kristihimmelfärdshelgen resten av terminen. Vi vill uppmana alla att anteckna extra noga när det är dansklass, så du inte råkar missa något danstillfälle.
Obs! Den här planen gäller i skrivande stund. Skulle myndigheterna komma ut med nya rekommendationer som kräver ytterligare restriktioner, så har vi beredskap för att snabbt anpassa oss därefter.