Edge Summer Cup Edge bjuder in alla dansare till Edge Summer Cup! ALLA är välkomna oavsett om du tävlat tidigare eller inte.

Varför delta på en danstävling? Du har massa kunskap och talang! En liten minitävling är ett perfekt sätt att visa upp vad man lärt sig under terminen, göra något skoj tillsammans med kompisarna och kanske blir man sugen på att tävla mer! Eller så vill man helt enkelt bara ha skoj och testa på. Se det som en uppvisning och möjlighet att stå på scen!

Så här går det till: Alla dansare som vill får anmäla sig. Dansare mellan 6-13 år och som aldrig tidigare tävlat anmäler sig i Nybörjarklassen. Vi kommer att dela upp alla 6-13-åringar i två åldersspann; 6-9 år och 10-13 år. De som tävlat tidigare anmäler sig till ”sin” ordinarie tävlingsklass. (Här tävlar alla åldrar mot varandra)

Är man 14 år eller äldre och går en Medel eller Avancerad klass i t.ex hiphop, hiphop/ragga eller feminine vibe så anmäler man sig till Guldklass i Hiphop.

Du kan tävla i solo, duo eller grupp. I grupp tävlar man 3 personer eller fler.

I tävlingsstilen Show (se nedan) finns det möjlighet att tävla med egen musik och göra ett grymt framträdande! Perfekt för alla dancecrews!

Alla dansare kommer att få en nummerlapp och domare kommer att kryssa i vilka dansare som går vidare och i slutändan hamnar på prispallen. Man går helt enkelt in på golvet och dansar det bästa man kan och har superkul i 1 minut.

Alla barn som deltar får en medalj.

 

Disco och Hiphop. Du kan dansa den koreografin som du har lärt dig på din dansklass. Det går också bra att dansa en dans som du gjort själv – eller varför inte freestyla? I Discoklassen dansar vi till discomusik och i Hiphopklassen till hiphopmusik. Musiken kommer att vara anpassad till ålder och tempot är detsamma som vi dansar till på våra vanliga klasser. I guldklassen där mer avancerade dansare från 14 år deltar kan musiken variera mellan olika hiphop-stilar, tanken är att man kör freestyle/improvisation.

Slow och Engelsk freestyle är för dansare som redan tävlar i dessa stilar.

Konstnärlig dans Jazz, Modern och Show med egen musik. Här har man ett eget solo med egen musik. Du kan dansa solo, duo eller i grupp. Musiken är 1 minut och du/ni dansar själva på golvet. Alla åldrar och nivåer är välkomna att anmäla sig till denna klass. Välj din favoritlåt och hitta på en egen dans och kör. Om man vill dansa en Feminine Vibe-, Afrofusion-, Ragga- eller Hiphopinspirerad dans så anmäler man sig till Show.

Improvisation. Till denna klass är alla välkomna att anmäla sig. Här kommer vi spela en Contemporary (modern) låt och en mer Jazzinspirerad låt. Man improviserar på golvet och vet inte innan vilken musik man får. Perfekt för dig som dansar contemporary!

 

Hur deltar jag? Du anmäler dig via hemsidan under rubriken ”Danskurser” och fortsätter bokningen via ”Edge Summer Cup”. Fyll i formuläret och sen är det klart!

Vilka tider gäller? Tävlingen går av stapeln lördagen den 13 juni. Sista anmälningsdag är lördag 30 maj. När vi vet hur många som ska tävla kommer vi att göra ett schema och maila ut vilken tid man ska vara på plats. Med tanke på Covid-19 anpassar vi tävlingen så vi inte överskrider tillåtet antal personer i lokalen. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot publik inne i danssalen. I barnklassen får självklart en förälder per barn närvara.

 

ALLA är välkomna och det kommer bli en rolig och spännande dag!

Du anmäler dig via hemsidan och kostnaden är 200 kr per person-  och då kan du delta i hur många stilar du vill!

 

Vid frågor kontakta Åsa på asa@edgedance.se

Vi ses fram emot att se dig på Edge Summer Cup!